bismillah

Image by FlamingText.com
Image by FlamingText.com

Thursday, 18 April 2013

::takdapatkek::

17 bulan empat 1989 eh! 2013.eheh..
apsal hengko senyum weyh??
Ouch!!
Permukaan jemari perlahan-lahan bertukar keputihan..
Pucat ke???? eheh..
Bukan, geleng2. Kesan hakisan Hydrogen Peroxide (H2O2), pedih! Gatal tak pakai glove

Assalamualaikum w.b.t. Jawab2....
Bismillah, istigfar dan selawat. Sengih.
Hoi senyumlah!! tu baru di kira sedekah. Eheh..
Sedang dalam mood lab coat, beaker, termometer, kaki retort, chemical solution, Kalgon, distilled water dan tanah. Again?? yeah again... (=__=')
Oi ! Oi ! sila bersemangat waja! proton! dan viva! eheh. Hokey2. Apa khabar iman saya hari ini? gulp gulp..(telan banyak *amylase). 

Keseharian, kesiangan dan kemalaman di makmal it's not a new thing bagi people which terlibat dengan kos2 or subject2 saintifik termasuklah saya. Enjoy? hmm.. enjoy jugaklah tapi apabila terpaksa hadap dengan situasi keseorangan, kesunyian dan kesepian sekeliling alam gelabah juga saya. Eheh. Beberapa kali saya seakan melihat kelibat intaian di tepi tingkap! aaaaaaa!!!!~ Berulang2 kali juga saya memandang dan buat pandangan sharp edge dahan pokok yang menganggu. Dalam hati "pokok ni aku tebang jugak nanti", eheh. Bila mata setiap kali tertancap pada keliling di luar yang semakin gelap, dahanan menari2 laju "macam melambai2 pon ada, tapi pada siapa?? jeng jeng jeng!". Ok, fine keberanian, kecekalan dan kemachoan hati bertaman bunga sangat teruji kala ini.

gaya santai menunggu tindakbalas berlansung.eheh.
Ini bukan bertujuan post horror cari nahas semata ya.
Sekejap nak kacau beaker. Eheh. Ok dah..
Eh hem..tak pasti berapa lama lagi harus saya menunggu. Adoi~
Menunggu tindakbalas tanah dengan si Hydrogen Peroxide yang kaki kikis tu. Sabar2.
Dah baca mathurat? Alhamdulillah dah..sengih. Hoi! senyumlah. Hokey2..garangnya (=__='). Bertapa dalam lab ni tidak boleh tidak pasti akan mengingatkan saya tentang suatu kisah dahulu. Ketika dalam mood project budak hingusan tahun akhir a.k.a final year project @ fun year project @ final year party @ singkatan mesra FYP. Eheh.. Rajin jugak saya bertapa dalam makmal. Eheh. 

Bena nok kabonyer, ambo teringat pada seorang teman ambo yang setia duk teman di makmal. Terima kasih kat dia!! Sila perasan. Sengih. Pernah suatu ketika dia mengalami accident motor yang meranapkan susunan gigi bergaya terampil menjadi senget seorang akhwat. Epik betol! Berderau darah pening2 belangkas saya melihat kesan darah pada tudung akhwat tersebut. Isk3 geleng2. Beliau pula mengalami kecederaan yang agak teruk di pergelangan kaki. Terhincut2 beliau menapak. Kasihan..isk3. Walaubagaimanapon, beliau tetap setia menemani saya sejurus selepas kemalangan tersebut. Dengan kaki berbalut, terhincut2 dipapah saya yang kurang ketinggian beberapa meter dari beliau. Haish...what a feel ah! thanks buddy!!! muah3!.

Bila bercakap tentang teman menemani ni, saya teringat pada sesorang yang pada saya sangat memaknai, mendalami, menyelami jua melangiti semangat 'teman meneman' a.k.a keukhwahan. Setiap kali apabila kami bertemu dia pasti mengucapkan "akak, bestkan berukhwah", "akak...bahagianya duduk dengan akhwat", akak...benda2 ni semua mesti jadi kenangan kan?", "akak..akak rindu saya tak?", "akak...nanti saya mesti rindu pada akhwat", blablabla.....dan bila bersamanya tidak dapat tidak pasti akan terpraktikalnya surah al-asr. Bersama2 dengan orang2 yang saling mengingatkan dan berpesan2 kepada kebaikan adalah suatu kenikmatan yang tidak terhingga dan luar biasa bahagianya. Sumpah ohsem! Serious membuat saya rindu2an pada akhwati2 yang berada jauh di mata. Haish...mereka2 yang pada saya juga tergolong dalam golongan yang memaknai ukhwah. Saya?? agak macam kura2 untuk nak memahami dan menghadam sepenuhnya. Tapi alhamdulillah dengan perancangan Allah yang Agung saya kini berasa dalam pelukan indah harum ukhwah itu.

Hokey! jom kacau beaker jap. Eheh. Ok dah..
Tahu tak  today is my birthday? jeng! jeng! jeng! eheh.
tamo tiup lilin!! semput tau... ^__~
Bila my mommy call just now, beliau terkejut saya masih di makmal. "what?? birthday girl still work on lab malam2 ni??" "yes mommy, janganlah terkejut sangat macam nampak  inche freaky pulak". Eheh.. "I thought you have dinner with your buddy ke." My mommy menyambung dengan nada sarkastiknya (=_='). "not this time or this year la mommy" saya menjawab hambar. Tapi saya serius macam kurang perasaan lansung untuk menyambut atau disambut. Tidak seperti tahun2 yang lalu. Jujurnya saya tak pernah tak dapat hadiah@kad comel@coklat@having dinner etc just like this year. Uwaaaaaaaaaaaaa!!!!. Hahahaha...~ what a freak year!. Nak kata saya tak kisah lansung tu sangat tak betollah, tapi taklah sehingga menyebabkan saya menangis hentak2 kaki, saya mengharmonikan hati dengan berdoa dan berharap  "saya akan dapat sesuatu yang lebih besar@membahagiakan@setia@sweet2 kot". Aamiin~.... jeng! jeng! jeng!. Rahsia sweet saya dengan DIA je. Hoyeah!!! senyum2 ketika saya menaip ni. Eheh..

Hey2!!!
Saya teringin amat nak menulis tentang post2 sweet pinky2 gitu. Eheh..
Nak katanya memang saya sepatutnya and wajar amat berkondisi dalam mood macam tu. Jeng! Jeng! Jeng!. Tunggu ye!!!! lalalalala.....~
Sori post kali ini ntahapeapentah...maaf.
And by the way nama saya JIT. Just In Turn~ chioowwWz..
Cup3!! sepanjang buat post ni tidak dapat tidak saya terkenangkan teman setia saya di SAF. Do take it as a compliment ye. ^_~
Salam.


No comments:

Post a Comment